Povestea altui decembrie de calendar / Mânuțe-n crengi de brad

12.12.2015 12:24

Cu prietena ei, Alma, nu se mai întâlnise de multișor. Când le-am văzut ținându-se de mână în cărucioarele unui market, nu care cumva să se piardă, am știut ce vom face la atelierul lui 11, un atelier cu două fetițe a căror bucurie trecea dincolo de ferestre și ziduri. După o porție de broccoli pe pat de orez, transformată la masa unui joc într-o gelato cu pistachio și vanilla, a venit timpul atelierului. Fetele aveau nevoie de un dulce revigorant, așa că Miriam a hotărât să deschidă două ferestre în calendarul ei și i l-a dăruit pe 11 Almei - o ciolătățică-lună, iar ea a optat pentru proiectarea în lumea lui 12 - o fetiță-n prag de fereastră, privind visătoare spre zările unui 24 care se tot apropie... 

Prin urmare, azi, la masa de lucru - extinsă la întregul pat, de altfel - două mămici au trasat cu niște creioane magice liniile unor mânuțe de fetiță pe niște coli verzi, verzi. În lucru - coronițe cu mănuțe de fetițe. Și degetele s-au întins ascultătoare, lăsând creionul să le cuprindă forma perfectă. Când foarfeca a intrat în acțiune, copilele părăsiseră deja scena atelierului, antrenându-se în cunoscutul joc de-a v-ați ascuns, cu participarea lui tati, desigur.

Noi am rămas la masa de lucru, decupând mănuțe și lipindu-le apoi de zor, circular, pe un cerc  de hârtie verde-rață. Lângă noi - un motan iubitor de panglici și hârtie.

Fetele nu ne-au ignorat complet, au venit să ajute la fundițele roșii pentru care au întins alte două degețele... Au acceptat să le legăm o clipă, doar o clipă, cât  să iasă fundițele cochete. 

Când le-am lipit pe coronițele noastre, ni s-a părut că lipsește ceva. Așa că am apelat la niște sclipici cu lipici care să dea aer sărbătoresc coronițelor de mânuțe. E de prisos să spun că acesta a fost momentul atractiv al atelierului. Fetele s-au întrecut în plimbarea creioanelor sclipicioase pe linia degețelelor magice. 

Am urcat frumușel cadoul lui 11 în calendar și ne-am mai lăsat o vreme ancorate-n lumea jocului de fetițe. De data aceasta, la masa lor de lucru, mânuțele de fetițe au desenat păsări în zbor și copile. Păsările sunt marca Miriam, desigur, și primesc nume astrale: Ela, Stela, Rondela. Copilele au chipuri bizare - când rotunde ca merele toamnei, când lunguiețe și verzi ca acele brazilor iernii. Ele sunt marca Alma și stau sub semnătură AMA. Un L întors rămâne singuratic și nu-și găsește locul. Copilele cele reale și frumoase spun poveștile desenelor lor și poveștile astea sunt minunate. 11-le lui decembrie pune apoi praf de stele pe gene și le trimite la somn, promițând un 12 solar trecând prin ferestre spre fetițe visătoare.

Lună cu minuni să fie!

 M&M

A&M