Povestea altui decembrie de calendar / Dorințe roz-bonbon

16.12.2015 23:49

Din Oceanul Pacific / A ieșit un pește mic / Și pe coada lui scria: / Asta e dorința mea!  - Care-i dorința ta? o întreb pe Miriam și ea-mi face o listă lungă pentru Moș Crăciun. Darul pentru 15 ale lui decembrie este, așadar, un peștișor. Nu, nu auriu, ci roz-bonbon cu puțin mov. Doar un pește în culorile preferate ale lui Miriam poate îndeplini dorințe. Și, pentru că vrem un pește care tocmai a ieșit din apele verzi-albastre, apelăm la cutia magică. Avem acolo, printre multe doruri, pe cel mai dor dintre doruri. Dorul de mare. Miriam își trece degetele printre scoici și fire de nisip pierdute-n cutie, apoi le aliniază pe toate ca pe niște soldăței somnolenți. E o bună ocazie de a vedea ce mărimi se potrivesc unui pește aducător de minuni. 

Gata! 7 scoici perfecte pentru solzii unui pește-bonbon (roșu cu mult alb, mami!); 2 scoici purtătoare de perle-n tinerețe, foarte potrivite pentru aripioare înotătoare - le-mbrăcăm în mov (roșu + albastru, mami!); o scoică mică, dulcică se colorează-n roșu aprins pentru o gură vorbitoare. O carioca marchează detaliile. Coada este roz și ea, dar primește stropi mov. 

Pe o bucată de carton (de la o pereche de dresuri), lipim scoicile gata pictate. Folosim acrilice nediluate, iar scoicile se usucă imediat. Linii albastre, apoi verzi dau contur peștelui, proiectându-l în mijlocul apelor. 

Câțiva corali ies printre alge, dar magia peștelui ne cuprinde după ce reușim să aplicăm niște sclipici. Apoi așteptăm aproape o oră să se usuce lipiciul. Îi punem un ochi mobil, albastru. E cam drăguț peștele nostru! Luăm o folie plastifiată. E perfectă pentru protejarea scoicilor. Introduc peștele meu în folia protectoare. Se zbate, sărăcuțul, acum - într-un acvariu, nu știe că vrem doar să-i salvăm solzii de căderea zgomotoasă pe podea. Capsăm din loc în loc folia cu un capsator, iar ea prinde forme de stele. Facem apoi un contur chic din bandă adezivă roz, cu floricele. Deasupra prindem cu fundiță albastră cele două folii, apoi urcăm frumusețe de dor în calendar. 

Peștișorul pare mulțumit: -  Care-i dorința ta, domniță? - Ciolătățica lui unu cinci! zice o voce dulce și un ursuleț sare din calendar, cu tot cu brăduțul de care se sprijină. Peștișorul nostru tocmai a îndeplinit prima dorință. Îl urcăm în calendar și-i șoptim marea dorință: Să trimită lista noastră Moșului celui bun!

                                                                                           Lună cu minuni să fie!                                                                                                                     M&M