Povestea unui decembrie de calendar / Culoare de brățară

23.12.2015 23:43

Țineam de multișor o punguță cu inele de silicon pentru o oră de împletit brățări. Dar n-am găsit ora asta potrivită. Cum darul lui 23 avea să se scrie în deplasare, punguța cu inele s-a dovedit a fi o bună alegere. Nu implica mult efort și, mai ales, nu implica transportarea diverselor obiecte necesare pentru un atelier complicat. Lui Miriam i s-a părut o idee excelentă, căci atunci când vine vorba de accesorii pentru rochițe și bijuterii de fetițe este dispusă să ajute cu tot dragul. Așa că, pentru atelierul nostru, singurul obiect împrumutat de la bunimama a fost un clește de rufe. Se iau, așadar, o mână zdravănă de inele din silicon - colorate și parfumate, o igliță galbenă, plasticată și foarte abilă, câteva s-uri de prindere și indicații precise din partea fetiței de poveste în alegerea inelelor colorate. 

Luăm cleștele și prindem de piciorușele lui un inel răsucit. De sus pare o clepsidră în curgerea căreia vor intra multe, multe alte inele colorate. Peste clepsidră punem alte două inele. Incepem împletitura. Simplă, curgătoare. Elasticul răsucit este apucat dintr-o parte și tras peste celelalte două, pe lângă un picior astâmpărat de clește. Același lucru pentru celălalt picior de clește, la fel de astâmpărat. Gata prima buclă dintr-o brățară colorată! 

Împletim, împletim până avem un șir generos de bucle. Nu prea multe totuși pentru o mânuță de copilă scumpă. Una, două, trei bucle. Gata! 

Luăm un S plasticat și facem încuietoarea brățării. E colorată și parfumată. S-a așezat cuminte pe-o mânuță dragă. - Mai facem una? - O, da! Și pentru tine! Și pentru mine!

 Corina privește procesul creației, e atentă oare? Ia să vedem. Îi probăm atenția. Face și ea o brățară. S-au terminat inelele. Avem trei brățări de fetițe... Darul lui 23. Nu putem crede că-n clepsidra lui decembrie, mai este un singur atelier. Mâine seară îl așteptăm pe Moșu'. Până atunci, i-om mai face un dar de calendar. Dar la el ne-om gândi tot mâine.

Lună cu minuni să fie!

 M&M