File cusute în Supercalendarul de Advent / Bucătareli 2

09.12.2016 02:34

Pentru că nimic nu e mai potrivit cu ziua asta decât niște daruri frumoase, hotărâm să ne pregătim de sărbătoare. Mâine seară vine Moșu', știm, dar astăzi Miriam face 4 ani și 11 luni. Ultimul 4, cum spunem noi. Să fie cu daruri, zic. Îi dau în dar pagina lui 4, îmbrățișarea fermecată (aia de alungă demonii), o cană cu ciocolată și o carioca fosforescentă. Ne gândim că vine Moșu' și că e musai să-i facem niște turtă dulce, așa că, avant-première, Miriam plastilinește...Turtele ei dulci sunt colorate și ciudate. Cred că cele de mâine – ale mele – vor fi doar ciudate... Cum astăzi este duminică, un lucru e cert. Toată lumea, cu treabă, cu netreabă, stă la masă astăzi. Se ia masa în familie. Încercăm să facem asta în fiecare zi, dar duminica, liberă fiind, stăm toți la toate cele trei mese. Așa că, în pagina lui 4, astăzi, era firesc să scriu despre bucătăreli. Despre Bucătăreli 1, vezi Pagina cu aromă de arțar... ehei, printre primele texte cu și despre Miriam...

Rețeta: Să zicem că astăzi este mov. Fiindcă e culoarea preferată a lui Miriam și fiindcă e... 4. Din fetru alb, hop un frigider! Deasupra lui răsucesc un fir dantelat și-o mărgică pe suportul unui dulăpior.

 În mijloc, masa noastră rotundă, primitoare, cu un stylish italian. Ii propun niște carouri lila pentru acoperit și sub fața de masă ascund două farfurii roz.  Povestea spune că această masă a fost luată imediat ce a doua copilă-fluture ne-a ales. Da, da. A fost nu doar un prim obiect de mobilier achizitionat, ci mai ales un simbol al împlinirii vieții de familie. Mi-am chemat copilul la masă. Și iată cum astăzi, 4 decembrie, vorbim despre o masă cu 4 scaune și despre ultima urare de 4 ani a celei mai mari dintre copilele-fluture. 4 farfurii pe masa bucuriei. 

Pe perete, mesaje cu dragoste. Fila cusută nu poate fi completă fără cuptorul pregătit pentru turta dulce care-l va aștepta mâine pe Moșu' cocoloșu'.  Deasupra pun un dulăpior portocaliu și el, de ușa căruia atârn două căni – una roșie, alta albastră. 

În frigiderul iernatic – o sticlă doar. În rest, bate vântul! Îmi promit să mai adaug una-alta când om începe jocul în cartea cu pagini pâslate. Până atunci, îl trimitem pe 4 la culcare, iar eu verific într-o doară dacă, la 4 și 11, Miriam a mai crescut în greutate.

Lună cu Superminuni să fie!

M&A&M