File cusute în Supercalendarul de Advent / Joc de fetițe

11.12.2016 21:04

Când m-a ales Amira, m-am îndrăgostit de tablorile lui Larsson. A fost un coup de foudre. Și, deși nu știam dacă mă alesese o fetiță sau un băiețel, mi-am dorit un puzzle cu The Kitchen. Din păcate, nu l-am găsit nici până azi, dar faptul că mă îndrăgostisem de acel tablou spunea cumva și că dorința mea interioară era să am două fetițe. Nu mă vedeam deloc mamă de băiat. Refuzam să spun acest lucru din superstiție și din teama că, de va fi fost totuși băiețel, m-aș fi simțit vinovată chiar și pentru a fi avut acest gând. Dar imaginea celor două fetițe m-a urmărit de mult. De pe vremea când nici nu se punea problema de a avea al doilea copil, a doua minune. Și nu de puține ori am pictat fetițe jucându-se. Multă vreme le-am văzut pe Miriam și pe Mia în joc. Apoi imaginea Miei s-a estompat și chipul ei frumos a fost luat de un altul, ale cărui trăsături erau cumva recognoscibile, dar nu intuiam că aveau să fie ale fetiței mele. Acum, pe covor, o văd pe Miriam întinzându-și playmobilul și purtând ample conversații cu eroinele unui frumos joc de rol. Amira stă în leagănul ei și o urmărește îndelung. Din când în când îi zâmbește sau dă din piciorușe, amintindu-i că e și ea acolo. Și atunci începe jocul. Miriam îi aruncă o minge, apoi îi învârte o cheiță cântătoare sau îi creează pe loc o poveste cu plușii din jur. Sunt atât de frumoase! 

Despre asta e vorba în pagina lui 6. Despre jocul a două copile minunate. Pe care le ador dinainte de a le fi întâlnit. Minunile mele!

Rețeta nu e grea, fiindcă din nou am în minte camera lor, locul în care își împart orarul și jocul zilnic. Aleg o filă roz-piersică pentru cartea noastră. Încep cu tufănicile din fereastră. Pentru că ele au apărut odată cu Amira. Montez și-o perdea verzulie cu flori din lipsă de fluturi, dar nu uit să pun un fluture pe frunza unei tufănici. 

Încep să construiesc dulapul cu jucării. Respect câteva dintre categoriile conținute de dulapul lui Miriam. Cărțile se cos din bucățele mici și colorate din fetru. În spațiul alăturat pun un lego și un puzzle (unul oarecare din zecile pe care le are Miriam). Jos creez un spațiu pentru păpuși – uite una din mărgele! Și mai pun și o căsuță pentru ea. 

Cum în ultima vreme, Miriam e preocupată de desen, nu uit să adaug o tablă. Pe ea – întotdeauna sunt două fetițe.

Măsuța cu fluturi a fost o parteneră minunată pentru jocul lui Miriam. S-au scris acolo multe povești. Acum e prea mică pentru proiectele lui Miriam și va trebui curând să fie înlocuită. O păstrăm însă în carte, fără fluturi, ci cu mărgele. 

Iată 6-le nostru din calendar! Să vină și păpușile pâslate! Joc și voie bună!

Lună cu superminuni să fie!

M&A&M