File cusute în Supercalendarul de Advent / Somn bun

03.12.2016 22:19

Aș fi vrut ca astăzi să miroasă doar a scorțișoară, a orez cu lapte și caramel, așa cum îmi propusese Miriam. Spre seară, însă, a intrat în calendar o ușoară aromă de eucalipt chemată-n umidificator pentru a  ajuta fetele să respire. S-au ales amândouă cu o neașteptată formă de răceală în urma petrecerii de Sf. Andrei la care au fost invitate. Asta a făcut și să se predea somnului destul de repede, mai ales că vremea n-a fost deloc prietenoasă. Un vânticel aiuristic a tot căutat fetele și, negăsindu-le, s-a pierdut în tolba lui decembrie. Ele erau ascunse bine în camera lor cu fluturi și zâne. În stânga – pătuțul-mașină al lui Miriam, călătoare noapte de noapte printre vise colorate. În dreapta – pătuțul berceau al Amirei, vegheat de-o vulpiță cochetă cu floricică roz la ureche. Între ele stă cuminte un cufăr plin cu tutu-uri, cum le șade bine domnițelor. Lui Miriam îi place mult să danseze, iar Amira nu pare să fie departe, după cum se bucură când ne zbenguim amândouă pe muzica ritmată a lui Juanes.  Pe perete – un sticker chic cu Zâna fluturilor. Acesta este locul preferat de visele prințeselor mele. Eu le veghez de pe canapeaua mea pufoasă ce uneori devine încăpătoare pentru toate trei. Despre locul acesta e vorba în pagina lui 2. Și nu-i nevoie decât de fetru lila, o zână din lemn natur, fluturi și stele. Cum cărticica invită la joc și la voie bună, nicidecum la somn, fetelor cochetelor nu le revine decât să scoată din cufăr lenjerii  și perne, să le întindă pe pătuțurile cusute pentru a primi păpușile de pâslă.

Rețeta e simplă:

Se ia o foaie frumoasă care amintește de pantofiorii măgărușului...  Mon âne, mon âne / A bien mal à la tête. / Madame lui a fait faire / Un bonnet pour sa tête / Un bonnet pour sa tête// Et des souliers lilas, la, la, / Et des souliers lilas.

Se montează o zână din lemn pe care câteva linii de carioca îi amintesc că vine din țara fluturilor. In lateralele zânei se plasează pătuțuri din fetru. Pentru a putea fi folosite mai târziu se apelează la un artificiu. Fiecare pat este realizat din cate două bucăți de material prinse cu panglică colorată. Apoi sunt străpunse de un fir, cu ajutorul căruia patul poate fi desfăcut. Se lucrează tridimensional, adicătelea… A nu se uita realizarea rapidă a pernelor și a sacilor de dormit pentru fiecare pat.

Se ia apoi o altă bucată de fetru. Roșu, de ce nu? E o culoare potrivită pentru un cufăr. Pe el se așază un casetofon cu boxe metalice din care răsună cea mai frumoasă berceuse ce poate răsuna într-o seară de decembrie:  A la nanita nana 

Vine rândul canapelei. Albă, pufoasă, pregătită să primească din când în când fetițele frumușele. 

Nu pot lipsi covoarele. Unul este alb cu fir lung, bun de rostogolit și copii și motani portocalii, altul este alb cu fluturi albaștri și roșii. Gata! La joacă! A, nu încă! Doar mami e trează la ora asta. 

Discul cu berceuses se rotește în gol. Somn bun, 2 de decembrie !

Lună cu superminuni să fie!

M&A&M