Povestea altui decembrie de calendar / Spiridușul dantelat

10.12.2015 21:14

10 ale lui decembrie sunt pline și rotunde. Cum altfel? Ușor răcită, Miriam n-a mers la grădi. Ne-am petrecut ziua împreună, trecând dintr-un joc într-altul - 10 la număr, dacă pun la socoteală și jocul de-a v-ați ascuns, unde l-a avut ca partener pe tati. După ciolătățica lui 10 din calendar - un peștișor cu dorințe la purtător - și lăsarea întunericului aducător de inspirație, hop și noi cu atelierul pentru darul lui 10. În plan - un Moș Crăciun din fetru. Până la el, însă, Miriam cere să ne uităm pe niște poze de când era ea mică. Bun așa, caut prin arhiva lui 10 de decembrie și câte minuni nu scot la iveală! Un filmuleț cu dilde-dilde mă emoționează pentru tot restul serii. Dilde-dilde este cântecul unei Miriam de 10-11 luni. Asta face să schimbăm planul. Vreau un Crăciunel, un copil, un spiriduș. Dantelat, de ce nu? Ca o fetiță și-un cântec de leagăn.

Așadar, se pregătește o masă de lucru suficient de încăpătoare pentru o bucată de fetru, un sul de panglică roșie, o foarfecă, ace, ațe colorate, igliță, mărgele și muuuuulți nasturi. Miriam migrează de la masa mea la a ei. Se ocupă cu învățatul limbii engleze. Și un merry rămâne necunoscut!. Merry Christmas! spun, arătându-i desenul corespunzător, căci, în timp ce discul răzbate-n boxe, fata mea răsfoiește cartea Let's sing!...

Între timp eu am pus două cizmulițe mărgelate panglicii care curge ondulat fără a ști unde duce curgerea ei. Prind pe mijloc un nasture alb, îndoi panglica, nasture, onduleu, nasture, onduleu... Am o rochiță minunată. Dar  și o înghețată din nasturi...

Miriam e încântată, vine lângă mine, mă ajută să-i atașez un fular din sârmă plușată alb-roșu care stă în extensie pe post de brațe. E rândul fetrului alb în care înfășor un nasture mare. Cos de jur - împrejur și am un cap perfect de spiriduș. 

Vreau să-i fac câteva fire de păr, așa că iglița își face treaba cu succes. La final - o căciuliță din celebra panglică roșie și spiridușul meu prinde viață sub mișcarea dansantă a degețelor lui Miriam. 

Îi cântăm un cântec de leagăn, în timp ce carioca specială pentru țesături punctează doi ochi albaștri, uimiți. - Tati, te caută Moș Crăciun! zice Miriam, antrenându-se, cu spiridușul agățat de mânuță, într-un delicios de-a v-ați ascuns. 

10 ale lui decembrie continuă sub semnul jocului, spiridușul dantelat urcă-n calendar, iar în boxe răsună Pink Martini pentru mine doar, pentru mine. 

Lună cu minuni să fie!

M&M