Povestea altui decembrie de calendar / Un fluture în păr

02.12.2015 22:55

2 ale lui decembrie a venit cu soare timid, repetiție pentru spectacolul de Crăciun, croitorie (rochia lui Miriam pentru dans este, desigur, prea mare, în ciuda măsurătorilor pricepuți/e). A venit cu multe colinde învățate la grădi și cu... Ce bine, mami! Tu le știi!  

O bucură tare să vadă că știu cântece de Crăciun și că-i țin isonul prin casă.

De cum s-a înserat, însă, s-a urcat pe scăunel ca să deschidă fereastra lui 2. Și-a extras de acolo ciolătățica în formă de rață și, molfăind, m-a invitat la atelierul nostru. Ce facem azi? întreb, sperând să nu vină cu vreo idee dificilă. Oboseala e mult prea mare. Amalia i-a adus un fluture albastru într-o minge glob - roz, rozalie. Miriam o rostogolește pe covor. 

 - Vrei o agrafă - fluture? întreb. - Da, un fluture albastru cu sclipici. Ce zici, mami? E perfectă ideea! Într-adevăr, mai ales că nu mă solicită prea tare. Așadar, se ia o bucată de hârtie colorată. Albastră, iată! Se taie un dreptunghi de 6/10 sau mai mare (depinde de cât de mare se vrea fluturele zbanghiu). Se îndoaie pe mijloc și se desenează o aripă frumoasă, înălțată deja spre zbor. Apoi foarfeca o va desprinde ușor din rama hârtiei și fluturele se va deschide spre zări. 

Încă nu-i gata de zbor, e nevoie de praf de stele, așa că o pensulă magică va trasa linii de adeziv pe bază de apă și o alta, la fel de magică, va presăra sclipici argintat. Dar fluturele nostru vrea să vadă minunea livezilor, așa că o sârmă colorată, îmbrăcată în puf, îi va strânge trupșorul firav. La capetele firelor de sârmă-mpletită - două mărgele verzi cercetează priveliștea.

Din televizor se aude vocea șarmantă a lui Alain Delon. O clipă doar mă uit în ochii lui. Fluturele meu parcă s-a desprins din ei. Acum s-a așezat cuminte pe-o agrafă. Și agrafa s-a prins în părul delicat al copilei mele:  - Ai făcut o treabă excelentă, mami!  Eu mustăcesc de încântare. Nu pentru realizarea mea, cât pentru vorbele care mă premiază. 

Pentru 2 ale lui decembrie, un fluture a zburat în calendar, altul se rostogolește într-un glob. Miriam le zâmbește fiecăruia și-mi cere s-o pictez pe față. În tolba anului fuge și doiul acesta înaripat!

Lună cu minuni să fie!

M&M