Povestea altui decembrie de calendar / Jocul cu mărgele de hârtie

02.12.2015 02:09

Pentru acest decembrie calendarul de Advent e simplu. 24 de zile înseamnă 24 de cadouri făcute în casă. Ele vor coborî din calendar în ajunul Crăciunului și vor aștepta cuminți sub brad pe cei ce le vor alege. Numim calendarul acestui an Homemade by M&M. 

Iată cum azi, 1 al lui decembrie, M&M au scos inspirația creatoare la ceas de seară și-au dat drumul în lume primului dar de Crăciun: un șirag de mărgele din hârtie. Reciclare creativă. Rețeta-i simplă: se ia o revistă fashion și se rupe o foaie la întâmplare. Foaia abia desprinsă din cotorul fashionist se taie în fâșii mai înguste sau mai late după cum se nimerește. Cam 10 la număr. Se rulează fiecare și se lipește cu un adeziv pe bază de apă, care devine transparent la uscare. Se iau câteva mărgele din lemn și-o bucată de ață din mătase. Apoi - înșiră-te mărgărite! Se fixează cu noduri pentru a nu aluneca pe fir. La final - musai o încuietoare potrivită. Și gata cadoul lui 1 al lui decembrie!

 

Calendarul a intrat în fabricare fără nicio pregătire. L-am gândit în timp ce-l făceam. O bucată de polistiren a fost de mare ajutor. O păstrasem mai mult de un an jumătate fără să am idee la ce mi-ar fi de folos. Azi m-am dus țintă la ea. Și Miriam: - Faci un televizor? - O ramă, mai degrabă! zic fără să știu ce fac, de fapt. Atac pachetul cu hârtie creponată. Mov pare potrivit pentru rama mea. Îmbrac polistirenul, dau jos o fotografie din perete, agăț rama cu pricina. Și scriu ceva pe-o hârtie. 

 

Mda, acesta este Calendarul nostru de Advent. 1 decembrie și-a primit locul în colțul său. Miriam râde și n-are răbdare pentru ce urmează. - Nu facem azi pentru 2?  - Nu, nu! Mai ales că n-am idee ce cadou îi vom dărui lui 2 ale lui decembrie. O ciolătățică pare un motiv în plus să deschidem fereastra lui 1 din calendarul primit de la Andrei. O ciolătățică în formă de stea!

1 al lui decembrie se pierde deja în desaga anului. 

 

O lună aducătoare de minuni să fie!

M&M