Poveștile altui decembrie de calendar / Roz de roză

04.12.2015 01:03

3 ale lui decembrie intră-n calendarul nostru de Advent. Un trei rotund ce va rămâne mereu legat de primul spectacol de dans al lui Miriam. Roșie, strălucitoare, Miriam m-a făcut astăzi să plâng de emoție și de încântare. Până când, în mijlocul dansului, s-a oprit... Dar despre asta, într-o pagină cu sirop de arțar. Pentru că o medalie primită trebuie răsplătită, în calendarul nostru s-a așezat astăzi un frumos trandafir roz. Era destul de târziu când ne-am întors acasă de la spectacol, așa că, după ce-am văzut în grabă ce-a pus Moșul de la spectacol în pungi, după ce-am mângâiat un îngeraș din cartea Micul creștin de la același Moș, după ce am mai deschis fereastra cu numărul trei pentru o ciolătățică în formă de cizmuliță de-a lui Saint Nicholas, am hotărât că putem începe atelierul nostru întârziat. 

Și... Am tăiat niște cercuri dintr-o bucată de fetru roz. Ne-am ajutat de diametrul unui disc cu povești (din cele mici, 7.5 cm) și de-o foarfecă hotărâtă. + un motan iubitor de ghem colorat...

 

Un fir lungă de ață verde de mătase a ajutat la prinderea fiecărui cerc într-o corolă de minuni. După ce primul cerc s-a făcut sul, toate celelalte l-au înconjurat rând pe rând, trecând și prin împunsătura acului nemilos. N-am uitat în prinderea primului sul să trec acul prin interior, lăsând două fire mai lungi pe post de stamine. La final, am cusut de jur împrejur și am apelat la o igliță cumsecade care  a dat roată pentru un frumos receptacul verde crud. La prima vedere, Miriam a găsit că floarea mea e o înghețată de fragola. 

Dar când am început a roti fiecare petală, floarea a prins viață și... parfum. Două picături de esență de trandafiri au revigorat nu doar floarea abia deschisă, cât și pe Miriam care aproape adormise. Nu pentru multă vreme, însă! Un ac de siguranță a putut transforma floarea într-o broșă elegantă, dar n-am găsit încă guleraș potrivit pentru ea, căci copila mea nu mai avea energie să se fălească în fața oglinzii cu noul ei cadou de Advent. 

Așa că i l-am oferit cu dragoste, ea l-a primit lângă medalia ce-o purta încă la gât. Ai făcut o treabă bună, mami! mi-a zis, zâmbindu-mi cu ultimele fire de energie. În curând, o copilă dansatoare, o medalie și-o roză foarte roz intraseră în lumea viselor. Eu le-am privit o vreme, iar 3 ale lui decembrie au intrat tăcute-n sacul anului. 

Lună cu minuni să fie!

M&M